Pákové kávovary
U tohoto druhu presovačů se namletá káva vkládá do speciální páky, která se zasune pod hlavu pákového kávovaru a pootočením zafixuje. Nevýhodou tohoto typu kávovaru je to, že po přípravě kávy je nutno páku očistit od 'logru', což u automatických espress nebo kávovarů na kapsle není potřeba.
Výhodou
pákového espressa
je naopak vysoká kvalita výsledného nápoje, a to, že celý proces přípravy
je plně pod vaší kontrolou.
Ceny pákových espress začínají na necelých 2 000 Kč, za kvalitní pákový kávovar zaplatíme 7 000 Kč a více. Ceny profesionálních pákových kávovarů, které vídáme v kavárnách a restauracích, jsou pak až o několik desítek tisíc korun vyšší.
Dražší pákové kávovary bývají vybaveny např. funkcí předehřívání šálků, systémem pro lepší kávovou pěnu apod. Většina pákových espress, a to i levnějších, bývá vybavena parní tryskou pro přípravu mléčné pěny.
Oproti kávovarům na kapsle vychází u pákových kávovarů velmi příznivě cena jednoho šálku kávy – cca 3-5 Kč .
Náš tip:
Shrnutí:
Fotogalerie – pákové kávovary
Přehledová tabulka – pákové kávovary
Výhody: | Kvalita výsledného nápoje, přípravu máme plně ve svých rukou |
---|---|
Nevýhody: | Náročnější příprava kávy, páku je potřeba očistit od 'lógru' |
Cena: | 1 800 – 7 000 Kč |
Pro koho jsou vhodná: | Milovník kvalitní kávy, který si kávu rád připraví zcela sám |
Zpět na hlavní stránku ...